0

Ш ампионът Денвър Нъгетс постигна трета поредна победа, надделявайки със 114:106 над Лос Анджелис Лейкърс в мач от редовния сезон в Националната баскетболна асоциация.

В „Crypto.com Arena“ в Калифорния гостите от Колорадо спечелиха първата четвърт с 29:23, а до почивката авансът на Денвър стана 10 точки. В третия период домакините се вдигнаха и наваксаха пасива си почти изцяло. В последните 12 минути от срещата обаче, Нъгетс отново бяха по-ефективни и при сирената за край на мача ликуваха.

Избраният за най-полезен играч на миналогодишните финали Никола Йокич бе на една асистенция от трипъл-дабъл, завършвайки срещата с 24 точки, 13 борби и 9 асистенции, а гардът Джамал Мъри добави 29 точки, 7 борби и 11 асистенции.

Най-резултатен за домакините от Ел Ей бе Антъни Дейвис, който за 38 минути на паркета вкара 32 точки и направи  9 борби и 3 асистенции. ЛеБрон Джеймс пък завърши срещата с 25 точки, 9 борби и 7 асистенции, но те се оказаха недостатъчни, за да продължи серията на Лейкърс, която бе 3 поредни успеха.

С победата Денвър Нъгетс вече има баланс от 36 победи и 15 загуби на второто място в Западната конференция, докато Лос Анджелис Лейкърс е девети с 27 успеха и 25 поражения.