0

А ржентинският селекционер Лионел Скалони се яви на пресконференцията преди финала с Франция утре заедно с вратаря „Дибу“ Мартинес от суеверие, разкри „Марка“. Този трик донесе победи във финалите за „Копа Америка“ срещу Бразилия, и срещу Италия за т. Нар. „Финалисима“ между шампионите на Европа и Южна Америка.

Скалони изрази съмнения относно т. Нар. „камилски вирус“ във френския лагер, покосил няколко от националите на Дешан.

„По отношение на вируса, който уж имат френските играчи, не мога да кажа нищо, защото нямаме нищо официално. Подготвяме мача въз основа на това как ще играят те и как ние искаме да играем“, изтъкна бившият играч на Депортиво Ла Коруня.

„Утрешният мач е Аржентина срещу Франция, освен Меси срещу Мбапе. От наша страна, да се надяваме, че имаме много играчи, които могат да решат мача“, пожела си селекционерът.

За рефера Марчиняк той изтъкна, че „полякът вече ни свири срещу Франция в Русия и беше добре. Има толкова много налични тв камери, че не мисля, че може да ощети някого.

От първия ден, когато встъпихме в длъжност, нашата идея беше аржентинският национален отбор да принадлежи на всички и да дадем възможност на всеки да облече фланелката, и тогава ние решаваме дали има нужното ниво. 

През тези четири години, които го направихме, имаме грандиозна група, която е готова да умре за тази фланелка, това е най-важното постижение“, обобщи своя период начело на „албиселесте“ Скалони.

За утрешния мач, който Меси обяви като свой последен с екипа на националния отбор, адашът на Бълхата само каза: „Надяваме се, че ако Лео е казал, че това ще е последният му мач, какъв по-добър сценарий от финал на Световното първенство!“

Селекционерът увери, че е наясно как да атакуват Франция, като добави, че „ще се опитаме да не стигаме до дузпи“.

„Франция има варианти във всички сектори на терена, те могат да играят с топката, защото имат играчи за това, а ако играят на контра, са убийствени. Понякога им е удобно ние да имаме топката, както винаги казвам, има мачове, които ги играете минута по минута“, изтъкна селекционерът, и добави: „Има една фраза, която всички казват - че финалите се печелят, а не се играят.“

На въпрос дали ще играе с четирима или с петима в защита, той отвърна към репортерите: „Взел съм решение, час и половина (преди мача) и те ще знаят (французите), а вие го знаете още преди да им го дам (състава). Начинът, по който ще игра утре ще бъде този, с който вярваме, че можем да нанесем най-много щети на съперника".