0

Д иего Марадона-младши, синът на аржентинската футболна легенда Диего Марадона, не скри сълзите си, след като Аржентина спечели световната титла за първи път, откакто баща му поведе "албиселесте" до триумфа на мондиала в Мексико през 1986 година.

Изминаха две години от смъртта на считания от мнозина за най-велик футболист в историята Марадона, който си отиде на 60-годишна възраст. Неговият живот бе белязан от скандали, а пикът в кариерата му бе спечелената световна титла с Аржентина преди 36 години.

Сега Лионел Меси последва Марадона и записа името си в историята като капитан, номер 10 и движеща сила на аржентинския отбор, който плени света след драматична победа на финала над Франция с дузпи в мач, спиращ дъха с два гола на Меси и хеттрик на Килиан Мбапе за французите.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diego Maradona (@maradona)

Марадона-младши публикува в Инстаграм видео, на което ридае, докато казва: "Ние сме шампиони".

Той добави в публикация: "Трофеят отива в Буенос Айрес."

Профилът на Марадона в Инстаграм, който сега се администрира от неговите деца, показа колаж на Даниел Пасарела, Марадона и Меси – капитани при трите титли на Аржентина през 1978, 1986 и 2022 г. – всеки от които държи трофея.

Под него той написа: „Аржентина световен шампион !Представям си, че си горд, старче... Благодаря за нова радост!“

Източник: БТА