0

К ремонезе с Валентин Антов изпусна преднина от два гола, за да завърши наравно 2:2 с Катандзаро в първи плейофен мач за влизане в Серия А. Българинът записа пълни 90 минути, като беше най-стабилния бранител на отбора си. Реваншът е на 25-ти май.

Срещата започна отлично за Кремонезе, след като тимът поведе в 14-ата минута. Джакомо Куалиата стреля, но ударът му срещна напречната греда. Топката попадна обаче във Франк Тсаджут, който откри резултата.

Пет минути след началото на второто полувреме Лука Дзанимакия центрира в пеналтерията, където Даниел Чофани вкара след удар с глава. Първоначално топката се отби в десния страничен стълб преди да влети в мрежата.

Само минута след това обаче Катандзаро се върна в мача. Димитрис Сунас намери Томазо Биаши на границата на наказателното поле, а той не остави шансове на Джанлука Саро, с което резултатът бе намален. Попадението бе разглеждано с ВАР, но бе признато.

В 68-ата минута домакините изравниха. Енрико Бриньола остана очи в очи със Саро и завърши хладнокръвно с изстрел под напречната греда.

До края на двубоя Катандзаро имаше по-добрите възможности за трети гол, но Алфредо Донарума се отчете с два пропуска, като в 86-ата минута той нацели левия страничен стълб.