0

Д вама испански полузащитници подобриха български рекорд с 60-годишна давност от световното първенство в Чили, съобщават статистическите компании  CBSSportsGolazo и Opta Sportsdata, цитирани от БТА.
Снощи по време на срещата от група Е между Испания и Коста Рика като титуляри в средата на терена излязоха Педри на 19 години и Гави на 18. 

CBSSportsGolazo твърди, че двамата оформят първото дуо в центъра на полузащитата само от тийнейджъри от 1962-а година, когато за България играят Георги Соколов и Добромир Жечев.

Тогавашният старши треньор на българския национален отбор Георги Пачеджиев-Чугуна ги пуска заедно в последния мач с Англия, завършил 0:0. Иначе Соколов играе и във втората среща в групата тогава, когато България отстъпва с 1:6.

Но Жечев винаги е играл централен защитник, какъвто играе и в тази среща – 0:0, срещу Англия, а Соколов е един от четиримата в предни позиции, заемайки обичайното си място на крилото. 

По време на срещата с Англия, която се състои на 7-и юни 1962-а година, Соколов е на 12 дни от 20-ия си рожден ден. Добромир Жечев пък е на 19 години, 7 месеца и 5 дни.