0

О лимпийският шампион Лициле Тебого спечели спринта на 200 метра за мъже от кръга за Диамантената лига в Цюрих, който е предпоследен за сезона в леката атлетика и бе проведен при неблагоприятни условия с ниски температури и вятър.

21-годишният роден в Кения национален герой на Ботсвана преодоля дългата скоростна дистанция с време 19,55 секунди и победи отново сребърния медалист от Париж Кени Беднарек (САЩ), който изостана с две стотни и записа личен рекорд. Трети финишира неговият сънародник Ериън Найтън с 19,79 секунди.

Тебого, който е първият африкански олимпийски шампион в спринта на 200 метра в историята, бяга в коронната си дисциплина, след като през уикенда спечели и на 100 метра в Рим. Там той победи бившия световен №1 Крисчън Коулман от САЩ.

Ша'Кари Ричардсън пък спечели на 100 метра при дамите. Американката, която остана втора в Париж зад първата шампионка на Санта Лусия - Джулиан Алфред, този път победи съперничката си с 4 стотни разлика и време 10:84 секунди. Трета се нареди Дина Ашър-Смит от Великобритания с 10,89 секунди.