0

С ензация в Бургас! Естонецът Уку Юргендал натупа здраво легендата в кикбокса Бадр Хари. Той го победи на бойната галавечер GLORY 89 в Бургас, като стори това с технически нокаут във втория рунд. Юргендал се поздрави с успех номер 20 като професионалист, след като прати суперзвездата в нокдаун два пъти в първата част, а след това повтори упражнението още два пъти и във втората.

Освен това малко преди четвъртия и финален нокдаун, 38-годишният Хари получи контузия на крака, а това окончателно предреши изхода на двубоя в "Арена Бургас". За Хари това бе седемнадесета загуба в кариерата. В актива си той има невероятните 106 победи в 126 мача.

Българинът Стоян Копривленски пък записа победа с единодушно съдийско решение в двубоя реванш срещу Сорин Калинюк. Снайпера надделя с 5:0 гласа след девет минути битка. Нашето момче започна атаките си с мощни лоу кикове. След първата минута на двубоя той се отпусна да търси и кикове в трупа и главата на Калинюк. Копривленски вдигна оборотите под възгласите "Българи, юнаци!" в Арена Бургас. 29-годишният кикбоксьор затвърди рунда в негова полза с мощни крошета в главата на съперника в последните секунди.

В началото на втората част Копривленски отбеляза нокдаун с мощен хай кик. Румнецът се изправи преди края на отброяването и запази самообладание, но не успяваше да намери целта в следващите минути от втория рунд. Снайпера се прицели в краката на опонента и пласира над десет лоу кика до края на втората част. В третата част Копривленски знаеше, че води в резултата и игра по-консервативно. Състезателят на Mike`s Gym контролираше дистанцията на ринга. В моментите, в които Калинюк се приближаваше твърде близо до него, родняит боец използваше умело клинча. За да избегне атаките на Калинюк, Стоян умело се придвижваше и контрираше със сайд степове.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX