0

Г ерманският гигант за спортна екипировка „Адидас“ „колабира“ пред неистовото търсене в цял свят на фланелки на Аржентина с номера и името на Лео Меси. В момента няма смисъл да се търси такава, защото просто няма наличност – в Буенос Айрес, Мадрид, Доха, Токио, съобщи „Марка“.

В магазините на “Адидас” са изчерпани количествата на фланелката с номер 10 и името на капитана на аржентинския отбор. Няма значение размерът, от най-малкия до най-големия, за мъже или жени. Няма наличности. 

Световното първенство в Катар и класирането на аржентинския отбор до финала така надуха продажбите на фланелката, която и без това бе една от най-търсените и ценени в света, че „Адидас“ се оказа неподготвен за феномена.

Аржентина отдавна е перлата в короната на Adidas, а Меси е сред най-скъпоплатените рекламни лица на компанията.

Колапсът на производството на официалните екипи на „Адидас“ бе златен шанс за продажбата на фалшиф икати.

От Adidas обясниха, че е невъзможно за една нощ да се увеличи производството, за да се замени продукт, за който са знаели, че ще се търси много, но не толкова, колкото при сегашния срив в магазините и  виртуалните продажби.

Затова сега германската марка работи ударно, в случай че Аржентина стане световен шампион в неделя, екипът на „гаучосите“ и специално на Меси да бъдат налични възможно най-скоро в голяма част от света.