0

В секи петък вечер в малки и големи градове в Англия се повтаря една и съща гледка – пияни като кирки млади жени се наслаждават на края на работната седмица с разюздани алкохолни купони като отвързани.

Репутацията поддържат в Катар и съпругите и приятелките на английските национали, става ясно от разкрития на в. „Сън“. По-малко от седмица след началото на мондиала момичетата са изпили алкохол за над 20 000 евро.

Английският отбор взе решение двойките и роднините на викнатите на Световното първенство футболисти да останат в "плаващ дворец" с цел избягване на COVID инфекции, както и финтиране на проблеми с консумацията на алкохол, неизбежни на сушата. 

Спешната резиденция на съпругите, приятелките и роднините на „Трите лъва“ през мондиала е MSC World Europa, круизен кораб, акостирал край бреговете на Доха, с капацитет за 7000 пътници.

Сред скритите прелести на този луксозен плаващ палат са и тридесет бара и ресторанта, 75-метрова пързалка, повече от дузина джакузита с изглед към морето, магазини за дрехи или салони за красота.

Първата среща, завършила с тенис резултат 6:2 за Англия срещу Иран отприщи мощен победен запой на дамите с бутилки първокласен алкохол.

Над 20 000 евро сметка за пиене

Голямата група, отседнала в MSC World Europa, започна да поръчва бутилки шампанско на стойност €300 всяка, както и първокласни коктейли. „Те се забавляваха и пиха толкова много, че на следващата сутрин барът трябваше да бъде изцяло презареден. Заложиха на караоке и пееха Three Lions и Sweet Caroline”, разкрива британският вестник The Sun.

Същият този източник посочва, че сметката за алкохол, натрупана от приятелките и съпругите на английските национали, вече надхвърля 20 000 евро от пристигането им на територията на Катар само преди седмица. 

Оказва се, че те може да пият до откат, тъй като прекомерната сметка не се поема от тях, но засега е тайна кой точно поема този огромен разход в алкохол. „Всичко беше платено, преди да пристигнат в Катар“, отсече анонимният източник на „Сън“, без да посочва кой точно е платил.