0

Ф ренският национал Усман Дембеле умее да дриблира по крилото и да всява страх у противниковите защитници, но самият той среща сериозни неприятности извън терена по време на световното първенство, тъй като трудно се приспособява към една особеност по улиците на Доха - бездомните котки, пише Ройтерс.

"Усман се страхува от котки. Има котки, които се разхождат наоколо и той се страхува от тях. Това кара всички да се смеят", каза неговият съотборник Рандал Коло Муани на пресконференция.

Нападателят Дембеле ще трябва да се подготви за потенциални сблъсъци с котки поне още четири дни, докато Франция се изправи срещу Полша в неделя на осминафиналите.


Съотборникът му Кингсли Коман пък заяви, че отборът му няма никакво предимство, въпреки че е смятан за фаворит в осминафинала срещу Полша.

"Двубоят с Полша е от световното първенство. В един мач всичко е възможно, трябва да подходим много сериозно. Статутът на фаворит не ни дава гол аванс, дори напротив. Елиминация от Швейцария след дузпи е в миналото, но трупаме опит от такива мачове, за да не се повтарят отново. Трябва да се учим от грешките си. Но това е напълно различен съперник. Полша има стил на игра, който често сме срещали, така че няма да сме изненадани. Знаем, че са много силни на контраатака", смята Коман.

"Левандовски е много силен в наказателното поле, при пласирането. Той има изключителен завършващ удар. Дълго време съм играл с него, той е сериозен дори на тренировка и поддържа ниво вече много години. Ще направим всичко, за да не вкара. Най-добре е въобще да не докосва топката (смее се). Ако направим така, че да няма положения, ще е най-добре", завърши Кингсли Коман.