0

Ф ондация „Спорт в България“ дава премия на талантливата шахматистка Нургюл Салимова, която игра блестящо на финала по време на Световната купа в Баку. Паричната награда в размер на 10 000 лв. се превежда по лична инициатива на предприемачите и меценати Мило Борисов и Роси МакКий, които са учредители на фондацията.

„По този начин засвидетелстваме уважението си към достойното представяне на младата българска надежда в шахмата, както и към нейния треньор. Таланти като Нургюл дават възможност на подрастващите да намерят своя пример за подражание и ги мотивират да се занимават със спорт във всички негови проявления“, заяви Мило Борисов.

Фондация „Спорт в България“ е създадена в обществена полза и набраните от нея средства са предназначени за подпомагане на спортни клубове, индивидуални професионални спортисти, както и на аматьорския спорт.

„Сред нашите основни цели е да помагаме на талантливите спортисти да развият своя потенциал. Фондацията ще продължи да подкрепя Нургюл по пътя й към нови спортни върхове, защото грижата за младите български спортисти е основата, върху която се изграждат успехите“, допълни Роси МакКий. Заедно с паричната премия, Нургюл и нейният треньор Живко Жеков получават и специални плакети от Фондацията.