0

16-годишният талант на Испания Ламин Ямал е сред най-коментираните футболисти на Евро 2024. Тинейджърът бе титуляр за "ла фурия" както срещу Хърватия, така и срещу Италия в четвъртък.

Той бе заменен в 70-ата минута. Именно този мач може да донесе наказание на Испания. Двубоят започна в 21,00 ч. местно време. 

Съгласно германския Закон за защита на младежта обаче непълнолетните (младежи под 18-годишна възраст) нямат право да работят след 20 часа. Това се отнася не само за германците, но и за младежите от чужбина, които са в Германия. Има обаче изключение за спортистите, така че те също да могат да бъдат на терена по време на късните вечерни игри. Съответно те имат право да работят до 23 часа.

Ямал беше сменен около 22:30 ч. и Феран Торес влезе на негово място. Проблемът е, че "работата" за Ламин не приключи тогава. Защото вечерната мисия на Ямал не приключи с последния съдийски сигнал. Според ZDF  работата включва и душ след това, даване на интервюта и излизане. Ако нещо от това се случи след 23 часа, има риск от наказание.