0

В сряда германският национал Емре Джан получил обаждане. Играчът на Дортмунд спешно бе върнат от ваканция в базата на Германия за Евро 2024 в прочутото баварско градче Херцогенаурах, родното място на „Адидас“ и „Пума“. 

„Благодарен съм, Юлиан“, обърна се той към  националния селекционер след гола си срещу Шотландия за крайното 5:1 в Мюнхен. 

Капитанът на Борусия Дортмунд отбеляза петия германски гол в добавеното време с премерен удар в десния ъгъл.

До сряда Джан все още беше на почивка в Албания; първоначално той не попадна в списъка за Евро 2024 на Нагелсман.

Но внезапното заболяване на Александър Павлович (Байерн) промени плановете и Нагелсман реши да използва Емре Джан като негов заместник. 

„Това е луда история“, каза Джан след мача. „Присъединих се към отбора едва в сряда вечерта, тренирах само веднъж, днес влязох в игра и отбелязах гол“, обобщи той лудата история.

30-годишният футболист влезе на мястото на Тони Кроос в 80-ата минута. Пред ZDF той призна за „страхотно чувство“.

В навечерието на финала на Шампионската лига с неговата Борусия той разкритикува Нагелсман, защото би предпочел лично обяснение защо отпада.

А сега настроението му се промени: „Благодарен съм, Юлиан“, каза той. 

Джан вече е изиграл 44 мача за Германия, като последният път, когато игра на терена, беше през септември 2023 г. срещу Франция. Срещу Шотландия бе първият му мач под ръководството на Нагелсман. Луда история!