0

С илно подмладеният ни мъжки национален отбор по волейбол допусна второ поредно и общо осмо поражение в Лигата на нациите. Голобрадите момчета на италианския селекционер Лоренцо Бленджини загубиха с 0:3 (18:25, 20:25, 18:25) от опитните кубински гиганти в Любляна.

В словенската столица титуляри в българския състав бяха: Симеон Николов, Венислав Антов, Георги Татаров, Аспарух Аспарухов, Алекс Грозданов, Илия Петков и либерото Мартин Божилов, докато Симеон Добрев (либеро) и Самуил Вълчинов се включиха като резерви в хода на двубоя.

Мачът започна равностойно, но българите изостанаха със 7:9 и 14:20 в първия гейм. Куба поведе в мача след 25:18 и успешна атака на Микаел Санчес.


Втората част протече по сходен начин. Кубинците излязоха напред при 17:14, което им помогна да вземат солиден аванс при 25:20.

Началото на третия гейм беше добро за България. "Трикольорите" имаха преднина от 8:6, но Куба постигна обрат при 15:18. След това българският състав спечели само още три точки до края на двубоя, продължил малко повече от един час.

Българският състав направи само 33 точки от атака срещу 50 в полза на Куба.

Най-резултатен за България стана Венислав Антов с 12 точки. Алекс Грозданов добави още 8.

За кубинския тим с 13 точки се отличи Микаел Санчес.

В събота България ще се изправи срещу Аржентина. "Трикольорите" се намират на 14-то място във временното класиране с баланс 3-8.