0

Я сно е бъдещето на Дидие Дешан, съобщи "Екип". Селекционерът на националния отбор на Франция по футбол няма да бъде уволнен от поста си, дори ако тимът бъде елиминиран преди полуфиналите на Евро 2024, което е обявено като "минимална цел" от президента на федерацията Филип Диало. Треньорът има договор с футболната федерация на страната до края на Световното първенство през 29026 година и почти сигурно трябва да го изпълни.

"Не мисля, че той е застрашен. Има договор до 2026, освен това от години насам той постига резултати на най-високо ниво, които работят за него. На Евро 2021 някои наблюдатели заявиха, че елиминирането на осминафиналите е провал и трябва да сменим треньора. Година по-късно играхме финал на Световното първенство и не прибавихме трета звезда на фланелката си за няколко сантиметра", каза президентът Диало.

Дидие Дешан се разбра с бившия президент на федерацията Ноел Льо Грае след Мондиала в Катар за нов четиригодишен договор, въпреки че малко по-късно последният напусна поста си със скандал.

Дешан замени Лоран Бран като селекционер на Франция през 2012 година и е най-дълго задържалият се треньор на поста си във Франция след Втората световна война. 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX