0

С блъсъкът между бившия абсолютен световен шампион по бокс Майк Тайсън и блогъра Джейк Пол ще се проведе на 15 ноември в Арлингтън, Тексас (САЩ), обявиха промоутърите след като мачът бе отложен от първоначално планираната дата 20 юли. Причината e, че 57-годишният Динозавър има обострена язва. Медицински специалисти му препоръчаха да прави минимални леки тренировки през следващите няколко седмици, докато се възстановява, преди да се върне към пълноценните натоварвания без ограничения.

"Въпреки че трябваше да отложим боя, аз скоро ще подновя тренировки. Имаме нова дата, но резултатът ще бъде същият независимо кога ще се боксираме. Джейк Пол ще бъде нокаутиран", зарече се Тайсън.

Железния Майк, който има 50 победи (44 с нокаут) и само 6 загуба, беше един от най-страховитите боксьори в тежка категория в историята, но не се е бил професионално от 2005 година насам.

Ютюбърът Джейк Пол, който вече се занимава в бокс, е 30-годишен, а активът му на ринга е 9 победи и 1 поражение.

Мачът ще е на стадион "AT&T" в Арлингтън, който е дом на тима от Националната футболна лига Далас Каубойс разполага с 80 000 седящи места, което значи, че за бокс може да побере 100 000.