0

"Безобразие! Аз съм омерзена!", заяви в студиото на "Лице в лице" по bTV преизбраната за председател на Българската федерация по художествена гимнастика за четвърти мандат Илиана Раева.

"През последния ми мандат спечелихме 260 медала, 105 златни. Имаме 239 треньори, близо 7000 деца се занимават с гимнастика, 82 клуба са вече. Нямаме нито една нормална база, в която да правим гимнастика и спорт. Националният отбор няма къде да тренира. Нямаме зала, която да отговаря на капацитета на националния отбор. 7 пъти ме връщат за разширението на залата. Има проблем с МВР и със земята, върху която е построена зала "Раковски". Най-сериозно се отнесоха министър Калин Стоянов и Димитър Илиев. И преди това Весела Лечева", обясни Раева.

"Ще се намери ли политик, който да протегне ръка на най-успешния спорт, на най-женския спорт, на най-прекрасните момичета, които от последните три олимпиади носим медали - златен, сребърен и бронзов?! Не знам какво трябва да направим, може би трябва да се съблечем голи по прашки и да дадем пресконференция, за да ни обърнат внимание", разгневено коментира шефката на всички грации.

„Всичко постигнахме, но нямаме база, където да работим. Четири клуба в цяла България имат прилични зали. В София има 20 клуба. Направо са за срам, безобразие! Пари има, разрешение - липсва. Има някакви апетити сигурно... Проблемът идва от МВР, не от спортното министерство. 6 години чакаме още 3 килимчета да ни сложат.

Уважаеми господа политици, някой да ни помогне! Някой да вземе насериозно успехите ни! За срам сте! Безобразие", отсече тя.