0

З вездата на Денвър Нъгетс Никола Йокич сплотява по интересен начин отбора си преди началото на плейофите.

Жокера е поканил съотборниците си в своя дом, където са изгледали двубоя от плейин турнира между Лос Анджелис Лейкърс и Ню Орлиънс Пеликанс.

Всички баскетболисти са се почерпили с неизвестна доза от ракията на Йокич. Това разкри гардът Пейтън Уотсън, който сподели, че това е нещо като ритуал за „златните буци“ преди началото на плейофите. Денвър защитава титлата си от миналия сезон, когато воден от вездесъщия сърбин, тимът триумфира за първи път в историята си като шампион в най-силната баскетболна лига в света. Паметливи припомниха, че тогава Йокич също почерпи с ракия съотборниците си за триумфа.

„Отидохме на клуб и цялата вечер целта ми беше да напия Йокич. Пихме сръбска ракия и се довърших, брато. Той просто преобърна сценария. Има по-едро тяло, дори не се сетих за това. Не успях да пия наравно с него и си научих урока. Така се отрязах, че си изпуснах полета на следващата сутрин“, сподели гардът Брус Браун, който през лятото премина в Индиана Пейсърс.

В първия кръг на плейофите в Западната конференция Нъгетс ще срещне Лейкърс, който победи Ню Орлиънс. Загубата пък изпрати „пеликаните“ да играят със Сакраменто Кингс на Александър Везенков. Победителят от този мач, който ще се играе рано в съботната сутрин, ще срещне Оклахома Тъндър, завършил на първо място на Запад в редовния сезон.

В плейин турнира на Източната конференция пък Филаделфия 76ърс се наложи над Маями Хийт със 105:104 и си осигури двубой с Ню Йорк Никс. Загубата прати „горещите“ да играят с Чикаго Булс за последно място в същинската част на плейофите на Изток. Победителят от срещата ще има тежката задача срещу отбор №1 от редовния сезон в конференцията – Бостън Селтикс.