0

О лимпийската шампионка в каратето Ивет Горанова ще бъде официален гост на предстоящия бургаски тематичен FUN & SUN уикенд, посветен на децата и спортните активности. Официалното откриване ще бъде от 10:30 часа на 1 юни в Морската градина на Бургас, в района на експозиционния център "Флора". Празникът ще започне демонстрации, в които ще участват спортни клубове от града.

Заедно с Ивет Горанова, гости на събитието ще бъдат световни, европейски шампиони и изтъкнати състезатели от близкото минало, радвали Бургас и България с успехите си: Димо Ангелов – колоездене, Антон Коджабашев - вдигане на тежести, Пролетина Калчева – художествена гимнастика, Ирена Бакалова – спортна акробатика, Златко Янков – футбол, Рашко Ломски – бокс, Теодосий Чернев – плуване.

През 2021 Ивет Горанова спечели олимпийско злато в карате дисциплината кумите. Освен на олимпийския медал, тя е носител на бронзови отличия от световните първенства в Дубай и Мадрид, бронз от Европейското първенство в Гуадалахара, златен и сребърен медал на Европейските игри в Минск и Краков, сребърен медал от Европейското първенство в Турция, сребърен медал от Световното първенство в Унгария и още много международни и национални титли.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX