0

Г олемият финал на Европейското първенство в Германия ще противопостави Испания и Англия.

Двата отбора ще премерят сили на „Олимпиащадион“ в Берлин в неделя, 14 юли, като известната платформа чатбот – ChatGPT, която е базирана на изкуствен интелект, направи своята прогноза за развоя на финала на Евро 2024.

Платформата прави задълбочен анализ на база представянето на двата отбора, формата на футболистите и много други фактори, които могат да окажат къде по-голямо, къде по-малко влияние върху срещата.

Ето какво пише ChatGPT за предстоящия финал Испания – Англия: „Този ​​мач е много равностоен. Техническата мощ и играта на Испания срещу Англия може да му даде предимство. От друга страна, Англия поради своята форма и офанзивна сила може да има леко предимство“.

Въз основа на анализ на множество фактори, изкуственият интелект прогнозира равенство 1:1 между Испания и Англия в редовното време и отбелязва, че мачът ще влезе в продължения и накрая ще бъде решен след изпълнение на дузпи.

Що се отнася до дузпите, платформата с изкуствен интелект анализира, че Англия може да има леко психологическо предимство предвид своето подобрение при дузпите в последно време. От друга страна, Испания исторически е по-силен в дузпите, но последните изпълнения показват известна уязвимост. Очакваният победител на финала на Евро 2024 според изкуствения интелект е Англия след изпълнение на дузпи.