0

Ш окиращо, но факт – има предложение Бразилия смени емблемата, която носят футболистите на „селесао“. И да сложат сърца вместо три от петте звезди.

Предложението е на Конмебол, която се надява по този начин да се отдаде почит към тежко болния Пеле.  Президентът Алехандро Домингес разкри, че са предложили на CBF (Бразилската футболна конфедерация), емблемата на Бразилия с петте звезди да бъде модифицирана и тези от 1958, 1962 и 1972 (световните първенства, които Пеле спечели), да бъдат заменени от три сърца.

„Искаме да изпратим цялата сила и цялата подкрепа на Пеле и семейството му и той да се възстанови възможно най-скоро. Пеле беше гений и с него се роди първият номер 10. Оттам пристигнаха останалите номер 10 и сравненията с него. Но Пеле винаги ще бъде несравним с никого“, увери Алехандро Домингес.

„Той винаги ще бъде в сърцата на хората, които обичат футбола. Пеле е тук на това Световно първенство в Катар. За да почетем фигурата му, искаме да се възползваме от този акт, за да предложим на CBF (Бразилската футболна конфедерация) да смени три от петте звезди, които той носи на своята емблема с три сърца в знак на почит към Краля“, каза президентът на Конмебол и завърши: „Пеле е единственият играч, спечелил 3 Световни първенства (Швеция 1958, Чили 1960 и Мексико 1970)“.