0

Н ападателят на Франция и Реал Мадрид Карим Бензема отхвърли поканата на френския президент Еманюел Макрон да присъства на финала на Световното първенство в Катар, съобщи ESPN. Както е известно носителят на "Златната топка" трябваше да пътува за Доха с президентския самолет, но той, подобно на Лоран Блан, Зинедин Зидан и Мишел Платини, е отхвърлил това предложение.

Бензема се контузи точно преди началото на турнира и не можа да помогне на френския тим в Катар. Селекционерът на "петлите" Дидие Дешан така и повика нов играч на неговото мястото му, а възстановяването на Бензема, който вече тренира на пълни обороти с Реал Мадрид, даде хляб на спекулациите, че Дешан може да го включи в състава за финала с Аржентина.

Това обаче не се случи, а нападателят публикува кратко съобщение с текст "Не ми пука", което бе разтълкувано от френските медии като доказателството за конфликта му с Дешан.


Макрон покани в своята делегация всички контузени играчи на "петлите". Пол Погба, Н'Голо Канте и Кристофър Нкунку със сигурност ще бъдат на трибуните до президента, като първите двама вече са в Катар, а нападателят на РБ Лайпциг ще пътува със самолета на Макрон. Тео Ернандес няма да присъства, тъй като не получи разрешение от Байерн.