0

Ф ен на футбола пропътувал 6381 км с колело от Амстердам до Доха не успя да види победата на Нидерландия над Сенегал заради лого One Love на фланелката си, защото охраната не го пусна на мача. 34-годишният Лоренс пътувал цели 110 дни до столицата на световното. 

"С нетърпение очаквах това невероягно приключение. Доха е прекрасно място и аз исках да бъда още на първия мач на Нидерландия като награда за моето приключение, разказва Лоренс пред De Telegraaf. - Всеки може да си помисли, че съм си загубил ума. В един момент и аз мислех така". Когато нидерландецът обаче дошъл на стадиона за мача със Сенегал охраната не го допуснала до трибуните заради логото One Love на ръкава на фланелката. По-рано ФИФА забрани на отборите участници да използват аналогична капитанска лента по време на мачовете си от мондиала. 

"Ако и вие направите това и вас няма да ви пуснат на стадиона, а даже и да ви накарат да напуснете страната, разказва още Лоренс. Сега той търси друга фланелка, за да може да гледа все пак мачовете на любимия си отбор.