0

К онтузията на Неймар очаквано се оказа тема №1 за бразилските медии преди мача със Швейцария, като медицинските бюлетини се оказаха най-чакани в Страната на кафето. Самият Неймар изгледа двубоя в понеделник от леглото в хотела си и след него написа в социалните си канали: „Каземиро е най-добрият халф в света от много време насам“.

Сходно мнение сподели и селекционерът на Селесао Тите. „По принцип не коментирам чужди мнения, но днес ще го направя – напълно съгласен съм с Неймар“, каза Тите.
Голът на Каземиро бе истински красавец и бе вкаран с външен фалц. Но той не е случаен. Спомнете си попадението му за Реал Мадрид на финала на Шампионската лига през 2017 година.

Беше ясно, че ще вкара рано или късно в Катар, срещу Сърбия негов удар срещна гредата.  „Едно от най-важните качества на Каземиро е, че може да стреля убийствено от средно разстояние“, обяснява Сезар Сампайо, който е асистент на Тите.

Той играч, който е минал 30-те и струваше много на Манчестър Юнайтед, но определено си заслужава парите. Каземиро може да прави всичко, в крайна сметка той бе част от една най-великите халфовете линии на Реал Мадрид заедно с Тони Кроос и Лука Модрич.

Сампайо е категоричен, че Каземиро е незаменим за всеки един тим, за който играе. „В дефанзивен план е страхотен. Той е първият филтър, първият щит през защитата“, смята Сампайо.
За Тите Каземиро е елементът на изненадата за съперника заради късните си нахлувания в наказателното поле. Халфът бе в основата на отменения гол на Винисиус, а цялостната му игра бе лишена от грешки.

Сампайо каза и още нещо много интересно. За него мачът с Швейцария е бол като партия шах, в която гросмайсторът бе точно Каземиро. Той е играчът, който прави възможно плавното преливане в различни тактически варианти – от 3-5-2 към 4-2-4. Каземиро е брилянтен футболен мозък и чете отлично играта. Неговите знания извират от огромния му опит и вродената химия между него, Родриго и Винисиус от престоя му в Реал Мадрид, а сега играе заедно с Фред и Антони в Манчестър Юнайтед.

Ако използваме компютърната терминология, можем да кажем, че Каземиро е процесорът на Бразилия – този, който поема информацията, обработва я и след това взема решенията.

Още разработки четете на страниците на Мач Телеграф