0

Б разилският халф Каземиро е уверен, че националният тим на неговата родина може да се справи без Неймар. Контузия на глезена извади звездата от игра при победата на Бразилия над Сърбия с 2:0 на старта на турнира в Катар. Той със сигурност ще пропусне срещата с Швейцария в понеделник, а вероятно и двубоя с Камерун в петък. Все още не е ясно дали футболистът ще успее да се възстанови за мачовете от директните елиминации, но от лагера на Бразилия остават оптимисти.

„Ако продължим да говорим за Неймар, той ще остане тук заради важността си. Той е звездата на отбора, този, който прави разликата. Но имаме и други подобни играчи – Рафиня, Винисиус, Ричарлисон, Антони. Имаме доста опции. Неймар е един от най-добрите футболисти в света. За съжаление, няма да бъде на линия за следващия мач, но имаме класни играчи, които да го заместят. Разбира се, не на неговото ниво“, каза Каземиро. Той изтъкна и качествата на Лукас Пакета. „Той е друг много важен играч за нас. Много динамичен, модерен. Играе на различни позиции“, обясни бразилецът.

„Неймар и Данило работят ден и нощ, опитвайки се да се възстановят бързо. Те знаят, че са много важни за нас. Имаме страхотни професионалисти, а здравето е на първо място. Те ще направят всичко възможно, за да се върнат на 100 процента колкото може по-скоро“, завърши Каземиро.