0

О стават броени часове до началото на първата по рода си кикбокс галавечер на Балканския полуостров от най-престижната верига в света - GLORY

Бургас ще бъде домакин на шоуто в бойните спортове тази вечер от 20:00 часа.

В тях ще участва световната звезда - Бадр Хари, както и най-добрият български кикбоксьор - Стоян Копривленски.

"От спортна гледна точка Бургас е много специален град за мен, понеже там започнах да се занимавам със спорт. Кикбоксът го приемам и като професия, но и като нещо, което ме зарежда. Като някаква любов. Glory 89 в Бургас ще е уникално събитие, зрелище. Знам, че ще ме гледа мен цяла зала и всички ще очакват да видят победа, но напрежението е това, което прави диаманти. Гроздето трябва да бъде смачкано, за да стане вино. Това са моментите, в които израстваме", заяви Копривленски пред bTV.

"В началото тренирах 4-5 години в Нефтохимик. След това се занимавах с фитнес, за да заякна малко и след това преминах към кикбокса. Бях на 15 години. Моят клуб тогава беше най-добрият клуб в България – Самурай Бургас. На което и състезание да отидехме, ставахме първи. Все със златни медали. Това ни даваше самочувствие. В началото просто исках да се защитавам, но постепенно започнах да ходя по състезания. Дойдоха и първите медали и така лека-полека това чувство за успех, за желание, за успех те зарибява все повече и повече. Почваш да си поставяш по-високи цели. То е постепенно. Като една снежна топка по нанадолнище, която става все по-голяма и по-голяма", добави кикбоксьорът.

На галата в "Арена Бургас" Стоян Копривленски се изправя в реванш срещу стар познайник – румънецът Сорин Калинюк, от когото губи преди 2 години.

"Имам желанието да си отмъстя. Приемам го от една страна лично, мразя несправедливостта. И този път той идва вкъщи, той идва на моя територия и смятам да го размажа. Да му покажа, че тогава е било грешка. И сега е грешка за него и аз съм по-добрият. Разликата е, че сега той ще ми усеща ударите много по-тежко от тогава. В това съм убеден. Сори, добре си дошъл в моята страна, но мачът ще е тежък за теб. И смятам да те размажа", кани се с усмивка българинът.