0

Х алфът Тони Кроос се завърна в националния отбор на Германия след три години, за да преследва мечтата си да спечели европейското първенство в собствената си страна. Той силно вярваше в това и това беше единствената причина, поради която се остави да бъде убеден от селекционера Юлиан Нагелсман.

Но последната титла, от която той ще се нуждае до края на живота си, се изплъзна. Горчивото поражение с 1:2 на четвъртфиналите срещу осиновителите му - Испания беше последният футболен мач в неговата впечатляваща кариера. Кроос е спечелил 34 титли, включително шест пъти Шампионската лига. Той се пенсионира като един от най-великите футболисти, които Германия някога е имала и ще има.

И каква драма беше, каква изнервяща прощална битка. С Кроос точно в центъра на всичко! Шефът на халфовата линия  отново насочваше и напътстваше играта на Бундестима. А какво бе последното му действие! В 120-ата минута на продълженията вратарят Унай Симон засече негово центриране от свободен удар. Последното в кариерата му. В 21:38 часа реферът Антъни Тейлър сложи край на мача. И мечтата на Германия и Кроос за титлата.

Имаше страхотни емоции дори след последния съдийски сигнал. Кроос стоеше малко встрани на терена. Изглеждаше като отсъстващ от случилото се, гледаше настрани и нагоре към небето. Направилият 114 мача с националната фланелка потича напред-назад, а накрая благодари на отбора пред феновете за силната подкрепа.

Цялата разработка четете в днешния брой на "Мач Телеграф"

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX