0

В олейболен клуб Марек Дупница беше приет единодушно за нов член на Българска федерация по волейбол. Това се случи на днешното заседание на Управителния съвет на централата, а веднага след него документите на новия тим бяха входирани за регистрация в Министерство на младежта и спорта.

Ако получи лиценз от ММС в срок, ВК Марек Дупница ще може да участва и в предстоящото Общо събрание на федерацията. То ще се проведе на 28 септември в зала "Витоша" в София.

Президент на новия Марек е Борислав Кьосев. 63-годишната легенда на ЦСКА е родом от дупнишкото село Баланово. Кьосев заедно с кмета на града - Първан Дангов, ще посрещнат част от ръководството на БФВ в понеделник, 23 септември. Събитието е насрочено за 18 часа в спортна зала "Дупница". На него ще присъстват деца от школата, както и още представители на местната община.

Марек ще стартира от нулата и ще развива на първо време подрастващи отбори. Президентът на БФВ Любомир Ганев, който е някогашен съотборник на Кьосев в ЦСКА и националния, се ангажира да осигури топки за нуждите им, които ще бъдат дарени на срещата в понеделник.

Както е известно,почти три десетилетия в Дупница имаше силен волейбол в лицето на Марек Юнион-Ивкони, който 4 пъти стана шампион, но през тази година престана да съществува.