0

С тотици хиляди запалянковци на аржентинския национален отбор остават по улиците на Буенос Айрес в очакване на най-интересната част от парада на трикратните световни шампиони, съобщават световните агенции. Според кореспондентите на в. "Марка" по улиците на аржентинската столица са се събрали 6 милиона души.

След като изминаха само 14 км за 4 часа и половина по претъпканите магистрали и булеварди на Буенос Айрес, властите решиха да качат шампионите на 5 хеликоптера, за да продължат обиколката за овации по въздух от съображения за сигурност.

Няколко хеликоптера на военноморската префектура взеха футболистите във Вила Лугано, квартал, разположен в югозападната част на аржентинската столица, за да продължат маршрута си в небето.

„Не ни позволяват да поздравим всички хора, които бяха при Обелиска, същите охранителни организации, които ни ескортираха, не ни позволяват да продължим напред. Хиляди извинения от името на всички шампиони. Жалко“, написа в своя Twitter акаунт президентът на Аржентинската футболна асоциация (AFA), Клаудио "Чики" Тапиа.

"Гаучосите" напуснаха базата на местната футболна федерация, показвайки се пред нетърпеливите привърженици от открит автобус. Кулминацията на обиколката ще бъде при известния обелиск на Пласа де ла Република в столицата на Аржентина.

Рейсът се движеше с много ниска скорост, а отборът представи трофея от Мондиал 2022 в Катар.

Властите съобщават, че гарите и автобусните спирки са били претъпкани с фенове, а част от мобилните мрежи в Буенос Айрес са престанали да функционират. Заради блокираните от множеството основни пътни артерии на столицата, бе решено да се промени маршрута на автобуса с футболистите.

"Гаучосите" се прибраха от Катар рано сутринта във вторник местно време, а денят беше обявен за почивен от властите. 

В неделя Аржентина победи Франция след изпълнение на дузпи на финала на Световното първенство и спечели титлата за трети път в историята.