0

Германската легенда Марио Баслер посече ентусиазма на Бундестима с прогнозата си в интервю за швейцарското издание „Блик“. 55-годишният бивш национал смята, че отборът на Юлиан Нагелсман е много уязвим в защита и трябва значително да подобри представянето си, ако иска да мечтае за шампионския трофей.

- В Германия цари голяма еуфория след двете победи с общ резултат 7:1. Ще завърши ли немската лятна приказка със спечелването на титлата?
- Не, с показаните изяви това определено няма да е достатъчно. Налице е спешна нужда от подобрение. В противен случай всичко ще приключи най-късно на четвъртфиналите.

- Значи галата с 5:1 в откриващия мач срещу Шотландия не ви е впечатлила?
- Трябва да сме честни, че Шотландия в най-добрия случай играе втородивизионен футбол. Срещу Унгария ми се искаше да видя какво се случва, когато Германия изостава. Определено не играхме толкова блестящо в първите два мача. Ще имаме проблеми срещу големите отбори с подобни представяния. А ако претърпим неуспех срещу Швейцария, еуфорията бързо ще изчезне.

- Къде виждате най-големите слабости в германския отбор?
- Не се притеснявам за нападението. Там има невероятно много качество. Но в защита имаме големи проблеми. Пропускаме твърде много неща. Унгария можеше да ни вкара три или четири гола.

- Има ли играч, който да ви е разочаровал особено много досега?
- Флориан Вирц понякога изглежда като извънземен. Той изкара сензационен сезон в Леверкузен. Но не съм го виждал да изиграе мач от световна класа за националния отбор. Определено е с 30 до 40 процента по-добър от представянето си в Леверкузен. Знам, че Вирц е все още много млад играч. Въпреки това очаквам от него да подобрява представянето си от мач на мач.

Цялото интервю четете в днешния брой на "Мач Телеграф"

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX