0

О тборът на Мароко доживя своя голям момент на световни първенства и записа първа победа на подобен форум.

Това се случи, след като „лъвовете на Атлас“ подчиниха с 2:0 считания за фаворит Белгия, който за втори пореден мач в Катар разочарова с изявите си.

И двата гола за африканците паднаха през второто полувреме, като Сабири откри в 73-ата минута, а в добавеното време Абуклал тотално попари амбициите на „червените дяволи“, които бяха по-слабият от двата отбора на „Ал Тумама“. 

Така хората на Роберто Мартинес за втори път поред не се представиха според предварителните очаквания, след като победиха преди няколко дни Канада с 1:0, макар "кленовите листа" да бяха по-добрият отбор и в тази среща.

Мароко записа втора поредна суха мрежа в турнира, след като в дебютната си среща направи равенство 0:0 с Хърватия. По-късно днес „ватрените“ ще спорят с Канада в другия мач от групата. В идния рунд Белгия ще срещне Хърватия, а Мароко ще играе с Канада.

Интересна случка имаше преди мача, след като вратар на Мароко не се появи в игра. 

В стартовия състав бе назован стражът Ясин Буну, който излезе с тима и дори изпя химна на страната си, преди мистериозно да изчезне. На коментаторите по света им отне доста време да разберат, че на вратата на африканския тим всъщност е резервният вратар - Мунир. 

Смяната се е случила преди първия съдийски сигнал, между изпълнението на химна и подреждането на отборите. Все още няма информация защо Ясин Буну е напуснал внезапно терена.