0

Н ационалният селекционер на Англия Гарет Саутгейт даде пресконференция преди осминафиналния мач срещу Сенегал. Пред медиите говори и капитанът на "трите лъва" Хари Кейн. 

"В отбора на Сенегал има добри индивидуалности и добра структура. Те са впечатляващи. Знам много добре колко е трудна задачата ни утре. Сисе върши страхотна работа. Нямаха късмет да излязат от груповата фаза в Русия, но тук са напълно заслужено на 1/8-финалите", сподели той.

"В този турнир виждаме как се развива футболът в целия свят. В исторически план отборите от Южна Америка и Европа доминираха, но видяхме в груповата фаза, че арабските, африканските и азиатските тимове постигнаха големи резултати срещу отбори, които са много по-напред в ранглистата. Подготвени сме и за дузпи, но целта ни е да спечелим мача и да избегнем продължения и дузпи. Ако обаче се стигне дотам, трябва да сме готови психически и физически. И аз мисля, че сме готови", заяви Саутгейт.

"Играчите пристигнаха тук след мачове за клубните си отбори, така че са готови за игра. Мисля, че когато световното е през лятото и имаш три или четири седмици пауза преди него, е трудно да си в добра форма. Ето защо досега видяхте наистина високо ниво на представяне от всички. Като цяло от моя гледна точка се чувствам добре физически. Кракът ми също е добре, нямам проблеми", сподели нападателят на националния тим Хари Кейн.

След като се доближи до среброто на последните два големи турнира, Англия се надява да направи последната стъпка в Доха. Саутгейт вярва, че опитът, който играчите му натрупаха по време на тези състезания, стигайки до последните етапи, ще им помогне, докато преследват първия трофей на Англия след световното първенство през 1966 г.

"Научихме много от изиграването на седем мача на последните два турнира и необходимостта играчите да бъдат ангажирани емоционално. Най-големият проблем са нивата на очакванията. В Русия, когато се класирахме от груповата фаза, вероятно бяхме по-развълнувани от този път. Имаше ужасно много шум след равенството ни срещу САЩ, но ние останахме в турнира и продължихме напред“, каза още селекционерът на „трите лъва“.