0

О тсъждането на дузпата в полза на Аржентина срещу Полша, потвърдена с ВАР, която впоследствие Меси не успя да реализира (вратарят на поляците Шченсни спаси) станала причина за бас за 100 евро на терена, призна самият полски страж.

Наказателният удар е сред най-спорните моменти досега на мондиала в Катар след като вратарят на Полша Войчех Шченсни блъсна във въздуха Меси, който вече бе стрелял встрани от вратата. 

VAR нареди на рефера да прегледа ситуацията, а той отсъди дузпа за Аржентина, спасена в крайна сметка от полския вратар.

Оказа се, че докато вървял прегледа на монитора, между двамата футболисти се сключил облог.

„Хванах бас с Меси за 100 евро, че реферът няма да отсъди дузпа... Загубих облога с Меси, не зная дали е разрешено, може да ме накажат. Но няма да му плащам, той си има достатъчно пари“, каза пред медиите вратарят на Ювентус.

Със сигурност след пропуска си Меси вече беше забравил печалбата от 100 евро, защото горчиво съжаляваше, че не е открил резултата. Пропускът му обаче не се оказа решаващ, защото головете на Мак Алистър и Хулиан Алварес осигуриха победата и първото място в групата.