0

М инесота постигна втора поредна победа срещу Денвър и поведе в серията с 2:0 успеха. Вълците сломиха Никола Йокич и компания със 106:80, като във втори пореден мач Денвър не успя да мине котата от 100 точки.

Баскетболистите на Минесота не дадоха никакъв шанс на своя съперник и натрупаха солидна преднина до почивката. Още в първата част дръпнаха с 8 точки, а на полувремето вече водеха с 23, като Денвър реализира само 15 точки във втората част на мача. Едва в третата четвърт Нъгетс успя да съкрати малко преднината на съперника, но в четвъртата част Минесота отново бе по-добрия отбор.

Двама баскетболисти от Минесота отбелязаха по 27 точки – Антъни Едуардс и Карл-Антъни Таунс, като представителят на Доминиканската република допълни към статистиката си 12 борби.

В друг мач от изминалата нощ Ню Йорк поведе на Индиана с 1:0 победи, след като спечели трудно първия мач от серията със 121:117. Джален Брансън бе близо до подобряването на личния си рекорд от 48 точки в един мач, който направи на 1 април. Този път обаче той реализира „само“ 43 точки, като добари 6 борби и 6 асистенции.