0

С елекционерът на английския национален отбор Гарет Саутгейт критикува английските медии за публикуване на информация от кухнята на отбора преди мачовете от европейското първенство по футбол. По този начин всъщност той похвали английските журналисти, на които работата не е да помагат на скъпоплатения треньор, а да информират надлежно своите читатели и зрители.

"Опитваме се да спечелим важен футболен турнир, а в собствените ни медии изтича информация за тактиката ни два часа след като сме приключили с тренировката“, изплака Саутгейт, чиято тактика докара оценения на над 1,5 милиарда евро тим на Англия да драпа със зъби и нокти за продължения и дузпи срещу швейцарците, чиято обща пазарна цена бе 281,56 млн. евро, т. е. над 5 пъти по-малко.

„Ще ми отговорят, че са получили информацията направо от лагера ни, но как това помага на отбора? Как помага на отбора, че даваме на швейцарците тактиката ни, а те вероятно са очаквали да играем по различен начин. Три дни се подготвяме за това. 

По-трудно е, отколкото би трябвало да бъде, но продължаваме напред“, каза Саутгейт, цитиран от talkSPORT.

Англия елиминира Швейцария с дузпи на четвъртфиналите и ще играе с Нидерландия на полуфиналите на Евро 2024. Досегашната игра на селекцията от звезди на Саутгейт на европейските финали е толкова скучна, колкото и на друг от сочените за фаворити отбори - Франция.

Оптимистите се надяват "трите лъва" да покажат потенциалния си блясък именно в последните 2 най-важни мача.