0

Ц СКА спечели държавното първенство по гребен ергометър, което за първи път се проведе в Русе.

„Червените“ са №1 в комплексното класиране при момчетата, юношите, младежите и мъжете, следвани от Електрон и Хеброс.

Общо при момичетата, девойките и жените ЦСКА отново е на първо място пред Левски и Черпоков. Над 230 състезатели от 14 клуба взеха участие на първенството в зала „ОЗК Арена Русе”, което се състоя със съдействието на Българската федерация по гребане и домакините от ГК Локомотив.

В залата присъстваха още олимпийската ни шампионка и старши треньор на националния отбор Румяна Нейкова и основателят на академичното гребане в Русе и сребърен медалист от Световното първенство във Франция през 1967 г. Атанас Желев.

При мъжете с купата триумфира Локомотив Русе, а техни подгласници станаха ЦСКА и Академик София. Най-добро време даде националът Кристиан Василев, който от тази година вече се състезава за Академик. В оспорвана надпревара той изпревари с малко повече от секунда Борис Йотов (ЦСКА).

Световният и европейски шампион до 23 г. Емил Нейков (Академик) пък бе без конкуренция при младежите. При жените първото място бе за Черпоков, следвани от ЦСКА и Академик. Тук отново №1 е представител на „студентите“ - най-добрата ни скифьорка  Десислава Ангелова.