0

Т реньорът на германския национален отбор Юлиан Нагелсман е разтревожен от сериозните наранявания и контузии, които могат да получат футболистите в неделя във Франкфурт на хлъзгавия терен заради тревата, която беше положена преди няколко месеца след мачовете на Националната лига по американски футбол, проведени на стадиона. В неделя вечерта Германия се изправя срещу Швейцария, след като постигна две победи в груповата фаза (срещу Шотландия и Унгария) и се класира за директните елиминации.

"Не се притеснявам от футболен аспект, а повече от опасността от нараняване на футболистите. Играчи като (Джуд) Белингам, които видяхме, имаха проблеми и рискуваха сериозни контузии. Ако се подхлъзнеш, наистина рискуваш да се контузиш", каза селекционерът на Германия за звездата на Англия, който имаше слаб мач в четвъртък срещу датчаните.

Нагелсман също е забелязал, че халфът на "трите лъва" Деклан Райс също се е хлъзгал "и имаше някои доста рискови и трудни ситуации". През март Германия победи Нидерландия с 2:1 в контрола и специалистът коментира сега: "Ситуацията не се е подобрила много след онзи мач". "Като цяло е важно да поддържаме ритъма ни на ниво. Нямаме толкова време за тренировки и мачове заедно. Това е ясно. Не се страхувам за тези, които вече имат жълти картони, не правя сметки за това", допълни Юлиан Нагелсман.

Йонатан Та, Антонио Рюдигер, Максимилиан Мителщед и Роберт Андрих имат получени официални предупреждения от първите два мача на Бундестима.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX