0

Б елгия взе с доста пот първите си три точки в дебюта си на Световното първенство в Катар 2022 с трудно 1:0 срещу храбрата Канада. Отборът на Северна Америка направи страхотен мач, но не успя да измъкне нищо срещу тима на Роберто Мартинес, който спечели мача с минимална разлика благодарение на гола на Батшуай.

Вратарят Тибо Куртоа беше ключова фигура за победата на "червените дяволи", като спря дузпа на Алфонсо Дейвис в началото на мача и отрази всичко, за да запази суха мрежата си до последния съдийски сигнал. Фантастично представяне на вратаря на Реал Мадрид, който обаче не спечели MVP – наградата за най-добър в мача.

Неговият съотборник Кевин Де Бройне, полузащитник на Манчестър Сити, бе избран за Играч на мача от ФИФА. А това силно изненада 31-годишния футболист: „Не мисля, че изиграх страхотен мач. Не знам защо ми дадоха трофея, може би е заради името. Поздравления за Канада.“

"Не знаехме как да изградим пиесите. Но знаем какво трябва да променим. Липсваше ни прецизност, дори от моя страна, но имаше борбен дух от всички, което е най-малкото, което може да се иска”, завърши звездата на Манчестър Сити.