0

Н ационалният отбор на България по волейбол за мъже допусна 7-а загуба в тазгодишното издание на Лигата на нациите.

Момчетата на италианския селекционер Джанлоренцо Бленджини тим отстъпиха на неговите сънародници, които са световни шампиони, с 0:3 (25:27, 20:25, 21:25) в зала "Арена Стожице" в словенската столица Любляна във втория си двубой от група 5 в третата седмица на турнира и остават с 8 точки на 14-ото място с 3 победи и 7 поражения.

Трябва да се отбележи, че след като Денислав Бърдаров влезе в игра при успеха над Турция с 3:1 в предишния мач на България, сега дебют направи и 20-годишният диагонал Венислав Антов, който бе най-резултатен заедно с капитана Алекс Грозданов, като двамата реализираха по 8 точки.

Синьор Бленджини, който за сефте се изправи срещу националния отбор на своята родина, не направи промени в стартовия състав и избра да започнат Симеон Николов, Димитър Димитров, Аспарух Аспарухов, Георги Татаров, Илия Петков, Алекс Грозданов и Мартин Божилов - либеро.

Най-оспорван бе първият гейм, в голяма част от който имахме предимство и преднината ни достигна 5 точки при 12:7 и 18:13. „Скуадрата” обаче набързо докара нещата до 21:21, за да спечелят с 27:25, възползвайки се от третия си геймбол и издънките ни в атака.

Нашите записаха 30 грешки и едва 2 точки от начален удар.
В петък България излиза срещу Куба.