0

С тарши треньорът на европейския шампион Италия Лучано Спалети призна, че победата на Испания с 1:0 на Евро 2024 е била заслужена.

"Това е резултат, който те заслужаваха, освен разликата от един гол. Заслужаваха да спечелят. Освен последните 20 минути на мача, така и не успяхме да създадем ситуации, които да ни позволят да се конкурираме срещу футболна марка от това ниво. Те ни създадоха проблеми. Испания беше истински тим, а ние не успяхме да бъдем отбор", коментира Спалети, който говори и за това, че съставът му е бил уморен и не е успял да се справи с енергичния тим на Испания, а трябва да се възстанови добре преди третия двубой от групата срещу Хърватия.

"Имаше твърде големи пространства. Вероятно не се възстановихме много добре от гледна точка на това колко взискателен и важен е самият турнир, защото имаше твърде голяма пропаст по отношение на острота и свежест. Ако нямате същата издръжливост като противника, очевидно не можете да правите нещата със същата динамичност и същата скорост. Всеки би искал да копира Испания по отношение на начина, по който играе. Те играят най-добрия футбол от дълго време. Трябва да се опитам да накарам моите футболисти да осъзнаят, че ако стоиш много дълбоко срещу отбори като този, в крайна сметка ще ти бъде много трудно", каза още италианският селекционер, цитиран от официалния сайт на Европейската футболна централа - УЕФА.

"Трябваше да запазим притежанието, както направихме в предишните ни мачове. Трябваше да задържим топката и да се опитаме да покажем това, което можем. Бяхме твърде мудни. Това е основната причина за поражението. Ако редица футболисти не са на върха на възможностите си, тогава положението става по-трудно. Позволихме на Испания напълно да доминира", завърши Лучано Спалети.