0

Л егендата на рока Род Стюарт нехае какво ще се случи с националния отбор на Англия на европейското първенство, въпреки че през октомври 2016-а принц Уилям го удостои с рицарско звание.

Макар да е на турне, 79-годишният музикант следи изкъсо какво се случва по стадионите. След като неговата любима Шотландия отпадна, той има своя фаворит. „Искам Германия да вземе титлата, а не ш*****те англичани“, заяви той пред „Билд“ след концерта си в Мюнхен в петък и добави, че много харесва „младото момче Мусиала“.

Рокаджията разкри също така, че не изпуска мач от европейското. „Когато съм не сцената, използвам кратките почивки, за да ида зад кулисите, да се преоблека и да разбера резултата. Обикновено има човек от екипа ми, който следи всичко и така се осведомявам, поглеждам към телефона за картина“.

Така ще е и днес, когато има изпълнение в Париж. От 19:00 часа пък е мачът Англия – Словакия, а след това от 22:00 и Испания – Грузия.

„Неделя не е ден, в който да мислим за „могъщата“ Словакия – страна с 4,5 милиона население, половината от това на Лондон. Денят е подходящ да говорим за могъща Англия. Във всичките си години в Ливърпул само един път сме мислели за съперника - през 1981-ва преди полуфинала за КЕШ срещу Байерн в Мюнхен, когато на Сами Лий беше казано да не изпуска голямата звезда Паул“, написа в колонката си в „Дейли мейл“ бившият халф на мърсисайдци Греъм Сунес.

Словаците обаче се канят да дадат сериозен отпор. В това е убедена и зашеметяващата Вероника Райек, която вече предрече титла на Франция. „В родината ми са много ентусиазирани след мача с Румъния и излизането от групата. Изключително опасен е моят съученик Ондрей Дуда. Посещавахме заедно спортно училище. Още тогава той беше отличен футболист, аз пък тренирах лека атлетика“, разказа хубавицата, която от дълги години живее в САЩ, а преди време я свързваха със звездата на американския футбол Том Брейди.

Именно 29-годишният Дуда вкара гола за 1:1 срещу Румъния, за да се класира Словакия напред в най-лудата група на европейското. В нея всички отбори завършиха с по четири точки и в крайна сметка отпадна Украйна, а Словакия, Румъния и Белгия продължиха напред.