0

З вездата на Бразилия Неймар призна, че може да се оттегли от националния отбор. „Селесао“ отпадна на четвъртфиналите на световното след болезнена загуба с дузпи от Хърватия. Неймар, който изведе Бразилия напред в продължението и изравни рекорда на Пеле, вкарвайки 77 гола за националния, си тръгна от терена под ръка с опитния Дани Алвеш, а след това призна, че това може да е бил последният му мач.

„Честно да ви кажа, не знам. Мисля, че да се говори сега е лошо, защото е много емоционален момент. И може би не мисля правилно. Да кажа, че това е моят край с националния отбор е нещо, което е разрушително за моята личност. Но не гарантирам нищо. Ще видим. Искам да си взема малко време, да помисля. Искам да осъзная какво искам за себе си. Не затварям вратата, че ще играя за Бразилия отново. Но не мога да кажа 100%, че ще се върна“, коментира звездата.

Селекционерът на Бразилия Тите вече хвърли оставка след провала. „Селесао“ бе фаворит за титлата, но отново не стигна дори полуфиналите. Тите обяви, че е взел решението още преди това.

„Много тежка загуба, но аз съм напълно в мир със себе си. Край на цикъла. Това решение съм го взел не сега, а преди година и половина. Аз не съм двуличен човек. Не съм водил отбора, за да спечеля титлата и след това да правя драми, за да ме оставят на поста още и още. Всеки, който ме познава, знае това много добре“, каза Тите.