0

Т ова беше един от най-запомнящите се кадри от мача Полша-Аржентина (0:2). В последните минути, когато аржентинците задържаха топката в очакване на края, неудържимият Лео Меси бче фаулиран от Роберт Левандовски. Когато полякът дойде да се извини, аржентинският капитан дори не погледна към полския нападател и се взря в безкрайността, като изглеждаше силно раздразнен от сблъсъка и задържането с ръце на Лева. 

Затова най-очакваното след мача бе дали двамата ще се срещнат отново. Това стана, Лео и Левандовски останаха да си говорят за няколко минути на терена и се прегърнаха, запечатвайки мира.

Още в микс зоната при журналистите Меси веднага беше попитан за „инцидента“: „Уважавам всички, както на терена, така и извън него, и няма проблем“, каза той по микрофоните на Onda Cero. 

Бълхата не пожела да разкрие какво е говорил с Левандовски. „Нищо не се случва, нищо. Той не говори испански... а аз съм научен, че всичко, което се случва на терена, остава вътре в терена и всичко, което се случва в съблекалнята, остава вътре в съблекалнята".

От своя страна Левандовски каза пред полската преса: „Беше интересен дуел. Това с Лео беше просто любопитен факт. Разменихме няколко думи, но нищо особено".

Истината е, че Меси и Левандовски са имали някои вербални разногласия в миналото. Полякът коментира думите на Лео Меси след спечелването на Златната топка за 2021 г., в които аржентинецът поиска за поляка тази за 2020 г. , която не беше връчена заради пандемията от коронавирус, 
„Бих искал това да е искрено изявление от велик играч, а не празни думи“, каза Лева, на когото после се наложи да обяснява думите си.

При връчването на наградата The Best 2021, която спечели Левандовски, настоящият играч на Барселона също беше разстроен, когато разбра, че Лео Меси не е гласувал за него. "Защо Меси не гласува за мен? Попитайте него", каза той.