0

Т ревога във Франция за „камилския вирус“: трети играч пада, потвърди селекционерът Дешан за Конан. Той страда от същите симптоми като Упамекано и Рабио, които не можаха да играят срещу Мароко поради настинки. 

Франция е на финала на Световното първенство, въпреки че преодолява и тези трудности. Последната са случаите с подобни на грип състояния, които обезпокоиха "синята" експедиция. 

Двамата най-засегнати играчи са Упамекано и Рабио, които не успяха да играят нито минута срещу Мароко на полуфиналите, като последният дори остана в изолирания хотел. 

В Катар има загриженост за този вирус, известен като „камилата“, който засяга много от тези, които следят Световното първенство. 

Самият френски треньор Дидие Дешан обяви, че има още един футболист освен двамата, който е със същите симптоми. Това е Кингсли Коман, който също не успя да участва в мача. „Коман също имаше треска тази сутрин. 

“В Доха температурите паднаха малко и все още имате включен климатик през цялото време. Имахме няколко случая на грипоподобни симптоми. Опитваме се да внимаваме, за да не се разпространи, а футболистите са се постарали много на терена и явно имунната им система страда“, каза треньорът. 

Дешан обясни каква е процедурата, която се използва, за да могат футболистите да стигнат до финала в неделя навреме и най-вече за да няма повече случаи: „Дайо Упамекано се почувства зле веднага след мача срещу Англия. 

Това се случва, когато се напрягате толкова много, тялото ви отслабва и сте по-податливи на заразяване с тези вируси. Взимаме всички необходими предпазни мерки, опитваме се да се уверим, че няма да се разпространи, но вирусите, разбира се, са заразни и трябва да вземем предпазни мерки срещу тях. Отделяме го от другите, както и от Адриан (Рабио)".