0

Е дно име определено се откроява сред повиканите футболисти за световното първенство в Катар през 2022 година. То е на еквадореца Джоркаеф Нейсер Реаско  Гонсалес (роден в Кито, на 18 януари 1999).

Правилно прочетохте! Джоркаеф! Това е фамилия от арменски произход и вече е достатъчно популярна на световни футболни финали. Първият Джоркаеф на световни финали бе част от Франция и игра на мондиала в Англия през 1966 година. Жан бе част от състава на „петлите“, а по-късно и сина му Юри блестеше. Той стана световен шампион с Франция през 1998 година. Юри игра и през 2002 година, но тогава „петлите“ не успяха да преминат груповата фаза.

Джоркаеф Реаско също е син на футболист... но няма кръвна връзка с Жан или Юри. Баща му, Нейсер Реаско, навъртя 57 мача за Еквадор и бе част от тима на мондиалите през 2002 и 2006 година.

Реаско Джуниър дължи на родителите си това „футболно“ име. „Баща ми и майка ми бяха фенове на Юри Джоркаеф. Не знам дали ще имам по-добра кариера от него. Опитвам се да вървя стъпка по стъпка и да изградя свое собствено име във футбола“, увери той пред „TyC Sports“.

Джоркаеф пристигна в аржентинския Нюелс Олд Бойс през февруари от Кито в замяна на 1,2 милиона евро. Новият му отбор не му е съвсем непознат. Баща му, десен бек, игра под наем за Нюелс Олд Бойс през 2001 година. „Татко ми разказа много за Росарио, града, хората и преди всичко клуба, който ме посрещна с отворени обятия“, признава той.

Джоркаеф Реаско има 2 гола и 3 асистенции в 21 мача, но въпреки това той се появи в списъка на Густаво Алфаро и пристига с високо самочувствие. „Аз изживявам своята мечта. Имаме надеждата, че Еквадор ще спечели световната купа в своята история някога. Първият мач срещу Катар ще бъде нещо уникално“, добави той. Да, силно изказване, но си струва да отбележим. Внимание - „нов“ Джоркаеф е на свобода в Катар 2022!

Още разработки четете на страниците на вестник "Мач Телеграф"