0

Н ай-добрият футболист в света за годината, носителят на "Златната топка" Карим Бензема, напусна тренировката на френския национален отбор още в самото й начало и е аут от мондиала. 

Нападателят на Реал, който до заминаването за Близкия Изток се възстановяваше от мускулна травма, както и цeнтралният бранител Рафаел Варан, за първи път се включиха в общата отборна тренировка на Франция. Варан имаше проблем в коляното и до днес беше подложен на индивидуална програма.

Бензема е усетил остра мускулна болка в четириглавия мускул на левия крак, в различна област от досегашните му болежки. Препоръчан бе ядрено-магнитен резонанс още в съботната вечер. Още преди началото на първенството се знаеше, че Бензема ще пропусне първия мач именно от съображения за пълно възстановяване.

Отсъствието на Бензема означава, че за пръв път от 1978 година актуалният носител на "Златната топка" няма да играе на Световно първенство. Последният подобен случай е с датчанина Алан Симонсен, който не играе на световното през 1978 година, тъй като неговият национален отбор не успява да се класира за турнира.