0

Р езултатите на националния отбор на Катар преди началото на световното първенство са били поставени под съмнение от един от партньорите на ФИФА. Това твърди британският вестник „Дейли Мейл“. Според изданието ФИФА е получила сигнал от един от партньорите, отговарящи за честността на играта заради „необичайно високия брой дузпи“, които Катар е получил в приятелските мачове преди световното. Много от въпросните контроли бяха проведени на затворени врати и не бяха излъчвани по телевизии. 

Според сигнала дузпите са дадени, за да може Катар да има положителни резултати преди световното първенство. Все пак се уточнява, че няма как да бъде доказано дали наистина има нещо нечестно или не.

Освен това, съмнение е породил и фактът, че Катар изигра много приятелски мачове в сравнение с други отбори, които ще участват на световното. Домакините на мондиала имат 7 контроли от юли насам, докато Англия е само с две. Катар игра 5 от тези мача на затворени врати през лятото, като не бяха допуснати дори и спонсори. Тимът нямаше загуба в първите 4 мача, преди да падне с 0:3 от младежкия отбор до 23 г. на Хърватия. 

Преди няколко дни имаше друго обвинение срещу Катар, идващо от арабския журналист Амджад Таха, който твърди, че домакините са „хванали“ 7 играчи на Еквадор, за да могат да спечелят мача на откриването на световното.