0

Н ападателят на националния тим на Испания по футбол Алваро Мората пострада, след като охранител на стадиона случайно го блъсна и изглежда нарани десния му крак, след победата над Франция на полуфиналите на Европейското първенство във вторник вечер.

Мората очевидно изпитваше болка след като охранителят, преследващ нахлул на терена фен, се подхлъзна и удари десния крак на играча, който падна на терена.

Капитанът на състава на Испания накуцваше след инцидента, докато се опитваше да се наслади на победата над "петлите" в Мюнхен.

При снимката със съотборниците си Мората лицето бе по-напрегнато от очакваното за случая.

Селекционерът на испанския отбор Луис де ла Фуенте нарече случилото се след края на срещата "момент на прекомерна еуфория" от страна на нахлулия за селфи запалянко и добави, че "не смятаме, че е нещо" сериозно.

31-годишният Алваро Мората беше титуляр в двубоя между Испания и Франция и бе сменен в 76-ата минута.

Това е втори подобен неприятен инцидент с проникнали на игрището запалянковци – първият бе на Португалия – Турция (3:0) в груповата фаза. Тогава стюард в опита си да опази Кристиано Роналдо от пробил на терена ентусиаст, покоси Гонсало Рамос, който рухна на тревата. После хвърли гневен поглед към служителя от охраната, преди да напусне, накуцвайки.