0

Н а шефовете на Пари Сен Жермен не им отне много време, за да отговорят на Килиан Мбапе, след като той нападна клуба и каза, че „са говорили с него по насилствен начин“.

Нападателят също така подчерта в своите думи по време на пресконференция, която даде, че „са го уверили, че няма да играе повече този сезон“.

Клубът, в кратко изявление за AFP, изразява съжаление от думите на най-добрия голмайстор в своята история, посочвайки, че „той няма класа“, когато прави подобни изказвания.

„Насер Ал-Хелайфи никога не е диктувал или е взимал решения от името на отбора. Луис Енрике го каза, но въпреки всичко Мбапе говори неща и всички го публикуват, сякаш е истина“, увери източник от ПСЖ пред AFP.

Връзката между двете страни е напълно развалена след бурния край на сезона, белязан от разногласията между Мбапе и Ал-Хелайфи. Към това трябва да се прибавят и несъответствията относно финансовите подробности при напускането на Мбапе.

Според „L’Equipe“, от клуба не са платили на футболиста заплатите му за април и май, а вероятно няма да му изплатят и тази за юни, генерирайки конфликт в една глава, която изглежда вече напълно затворена. Общо ПСЖ иска да "спести" около 80 милиона евро, откакто Килиан реши, че ще напусне като свободен агент.

Адвокатите от двете страни си разменят писма, а представителите на футболиста настояват сумите да бъдат изплатени според договора. От ПСЖ настояват, че са прави в своите искания. Ако не могат да постигнат споразумение, правната служба на Френската професионална футболна лига може да се намеси.