0

Б ившият футболист на Левски и национал на България Станислав Ангелов сподели пред „Мач Телеграф“ своите очаквания за предстоящите осминафинали на Евро 2024. Той посочи кои са неговите фаворити и от кои отбори е очаквал повече на този форум. 

„Много съм впечатлен от цялото европейско първенство до този момент. Доста са изравнени силите и това може само да ни радва. Ставаме свидетели на много приятни мачове. Стават хубави срещи с изключение на последните, когато започнаха да играят калкулациите и сметките. Преди това смятам, че се случиха невероятни двубои, които накараха феновете да изживеят една емоция и да се забавляват. До момента съм много приятно изненадан от Австрия. Впечатлен съм от начина по който играят и поведението им на терена.

Швейцария по традиция имат силен състав. Очаквах повече от Турция предвид нивото на футбола в страната и футболистите, които играят там. Може би очаквах малко повече и от албанците. Въпреки че те нямат традициите на много други отбори, те вече за втори път са на европейско и трябваше да покажат по-добро лице, като объркат сметките на някои от съперниците си. Лично мен ме е яд за тях, защото мисля, че имаха потенциал. Традиционно силните отбори се представят добре и ще видим как ще продължат нататък.

Вече идват мачовете на истината. В тях и тактиката ще е много важна и очаквам да видим доста надиграване. Към Англия имах по-големи очаквания, но те не взеха Джак Грийлиш и още няколко добри футболисти. Не виждам солта в тяхната игра. Не виждам красотата и насладата от тяхното представяне. Но те са силен отбор и ще видим как ще се представят нататък. Хърватите не бих казал, че са се провалили, защото те все пак стигнаха до финалите. По-скоро имаше по-големи очаквания към тях, но те не успяха да ги оправдаят. Предположих, че така ще се случи, защото се сменя поколението. Те имаха едно изключително поколение за такава малка страна. Те и сега имат силни футболисти, но не са на нивото на тези, които са на по-висока възраст от тях“, заяви Ангелов.

Цялото му изказване четете в днешния брой на "Мач Телеграф"

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX